Karfiol leves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 sárgarépa
- 1 zöldség (fehér répa)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- fehér paprikából 2-3 szelet
- ízlés szerint levesbe való tészta
- olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük , a répákat megpucoljuk, megmossuk, majd karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Az elkészített zöldségeket 3 evőkanál olajon fedő alatt pároljuk kb 4-5 percig, gyakran megkeverve. Később megszórjuk sóval-borssal, majd felöntjük kb 1,5 liter vízzel.
Készre főzzük kb 20-15 perc alatt.
Ízlés szerint lehet leves tésztát tenni bele, én nem mindig szoktam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »