Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol krémleves recept

Karfiol krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál vaj
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
    • 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
    • 2 sárgarépa, apróra vágva
    • 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
    • 1 fej karfiol (rózsáira szedve)
    • 1/2 főzőtejszín
    • 1 teáskanál só
    • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
    • késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.

    Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.

    Öntsük bele a főzőtejszínt és főzzük fel az egészet még egyszer.

    Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.

    Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiollal.

    Pirított zsemlekockákkal tálaltam.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá