Karfiol krémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
- 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
- 1 fej karfiol (rózsáira szedve)
- 1/2 főzőtejszín
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.
Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.
Öntsük bele a főzőtejszínt és főzzük fel az egészet még egyszer.
Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.
Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiollal.
Pirított zsemlekockákkal tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.