Karfiol krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
  • 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
  • 2 sárgarépa, apróra vágva
  • 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
  • 1 fej karfiol (rózsáira szedve)
  • 1/2 főzőtejszín
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld

Elkészítése:

A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.

Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.

Öntsük bele a főzőtejszínt és főzzük fel az egészet még egyszer.

Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.

Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiollal.

Pirított zsemlekockákkal tálaltam.