Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol krémleves recept

Karfiol krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg karfiolrózsa
    • 2 burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • késhegynyi bors
    • 2 dl tej
    • 1 leveskocka
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2 dl víz
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket tisztítás után apróra vágjuk, a vajon megpirítjuk őket állandó keverés mellett, majd felöntjük a tejjel és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk és a leveskockát beledobjuk. Felöntjük a vízzel és puhára főzzük.

    Botmixerrel pépesítjük és a főzőtejszínnel dúsítjuk. Ízlés szerint bruscettával vagy levesgyöngyökkel, pirított zsemlekockával tálaljuk. Bazsalikommal díszítjük.

    Tipp:

    Nagyon finom hűsítő és egészséges tavaszi leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá