Karfiol krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg karfiolrózsa
  • 2 burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • késhegynyi bors
  • 2 dl tej
  • 1 leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 dl víz
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

A zöldségeket tisztítás után apróra vágjuk, a vajon megpirítjuk őket állandó keverés mellett, majd felöntjük a tejjel és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk és a leveskockát beledobjuk. Felöntjük a vízzel és puhára főzzük.

Botmixerrel pépesítjük és a főzőtejszínnel dúsítjuk. Ízlés szerint bruscettával vagy levesgyöngyökkel, pirított zsemlekockával tálaljuk. Bazsalikommal díszítjük.

Tipp:

Nagyon finom hűsítő és egészséges tavaszi leves.