Kapros-zöldbabos spárgaleves recept

Hozzávalók:
- 1 cs zöld spárga
- 25 dkg zöldbab (pl fagyasztott)
- 1 csokor kapor
- 1 cs újhagyma
- 2 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 7 dl víz
Elkészítése:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.
A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel (a zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá).
Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.
Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra.
Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat és tegyük félre.
A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.
Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk a krémleves mellé ropogósra sült kiflikarikákat, de megszórhatjuk pl reszelt sajttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »