Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-zöldbabos spárgaleves recept

Kapros-zöldbabos spárgaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs zöld spárga
    • 25 dkg zöldbab (pl fagyasztott)
    • 1 csokor kapor
    • 1 cs újhagyma
    • 2 dl tejföl
    • só (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • késhegynyi őrölt szerecsendió
    • 7 dl víz

    Elkészítése:

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

    A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel (a zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá).

    Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.

    Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra.

    Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat és tegyük félre.

    A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

    Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk a krémleves mellé ropogósra sült kiflikarikákat, de megszórhatjuk pl reszelt sajttal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá