Kapros-tejszínes gombaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 5 dl zöldség alaplé
- 1 csokor kapor
- 5 dl tej
- 5 dl főzőtejszín
- 1 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 kk kakukkfű
- 4 ek olívaolaj
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket.
Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet.
Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, a kaprot szára nélkül beletesszük és fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig.
Összeturmixoljuk.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, majd pár percig forraljuk, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »