Kapros-tejszínes gombaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 5 dl zöldség alaplé
- 1 csokor kapor
- 5 dl tej
- 5 dl főzőtejszín
- 1 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 kk kakukkfű
- 4 ek olívaolaj
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket.
Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet.
Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, a kaprot szára nélkül beletesszük és fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig.
Összeturmixoljuk.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, majd pár percig forraljuk, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »