Kapros-tejszínes gombaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kapros-tejszínes gombaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 csokor kapor
  • 5 dl tej
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 kk kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket.

Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet.

Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, a kaprot szára nélkül beletesszük és fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig.

Összeturmixoljuk.

A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, majd pár percig forraljuk, és tálaljuk.