Kalocsai gombaleves gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 liter húsleves
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg csiperkegomba
- 30 dkg zöldség (zeller, sárgarépa, petrezselyem vegyesen)
- 3 evőkanál olaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál Erős Pista vagy csípős Piros Arany
- 4-8 főtt fürjtojás
- 35 dkg marhahús
Szárnyas gombóchoz:
- 30 dkg csirke vagy pulykamellfilé
- 1 zsemle
- tej a zsemle áztatásához
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fehér bors
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zsiradékon a finomra aprított hagymát kis lángon 6-8 percig pirítjuk, majd a kockára vágott marhahúst rárakjuk. Ezután a meghámozott és felszeletelt zöldségekett a gomba kivételével belehelyezzük, majd nagyobb lángon néhány percig kevergetve együtt pirítjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, majd a pirospaprikát is rászórjuk, majd ezután a húslevessel felöntjük.
A levesbetétet, vagyis a szárnyas gombócot elkészítjük. Ehhez a húst a tejben áztatott, majd kifacsart zsemlével ledaráljuk. A tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A masszából nedves kézzel 8 gombócot formázunk és a levesbe helyezzük a gombával együtt.
A tejszínt egy kevés forró leveslével simára keverjük, majd amikor a zöldségek roppanósra puhultak, visszaöntjük a többi leveshez. Az Erős Pistával ízesítjük. Tálaláskor két-két gombócot és 1-2 főtt fürjtojást rakunk minden tányérba, így merjük rá a forró levest. Baconnel és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A marhahúst ki lehet hagyni, sokan csak a gombóccal készítik, úgy is nagyon tartalmas, laktató.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »