Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalocsai gombaleves gazdagon recept

Kalocsai gombaleves gazdagon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 liter húsleves
    • 1 fej vöröshagyma
    • 40 dkg csiperkegomba
    • 30 dkg zöldség (zeller, sárgarépa, petrezselyem vegyesen)
    • 3 evőkanál olaj
    • őrölt fehér bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 mokkáskanál Erős Pista vagy csípős Piros Arany
    • 4-8 főtt fürjtojás
    • 35 dkg marhahús

    Szárnyas gombóchoz:

    • 30 dkg csirke vagy pulykamellfilé
    • 1 zsemle
    • tej a zsemle áztatásához
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fehér bors
    • fél csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A zsiradékon a finomra aprított hagymát kis lángon 6-8 percig pirítjuk, majd a kockára vágott marhahúst rárakjuk. Ezután a meghámozott és felszeletelt zöldségekett a gomba kivételével belehelyezzük, majd nagyobb lángon néhány percig kevergetve együtt pirítjuk.

    Megsózzuk, megborsozzuk és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, majd a pirospaprikát is rászórjuk, majd ezután a húslevessel felöntjük.

    A levesbetétet, vagyis a szárnyas gombócot elkészítjük. Ehhez a húst a tejben áztatott, majd kifacsart zsemlével ledaráljuk. A tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

    A masszából nedves kézzel 8 gombócot formázunk és a levesbe helyezzük a gombával együtt.

    A tejszínt egy kevés forró leveslével simára keverjük, majd amikor a zöldségek roppanósra puhultak, visszaöntjük a többi leveshez. Az Erős Pistával ízesítjük. Tálaláskor két-két gombócot és 1-2 főtt fürjtojást rakunk minden tányérba, így merjük rá a forró levest. Baconnel és friss petrezselyemmel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A marhahúst ki lehet hagyni, sokan csak a gombóccal készítik, úgy is nagyon tartalmas, laktató.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek