Hozzávalók:
Szárnyas gombóchoz:
Elkészítése:
A zsiradékon a finomra aprított hagymát kis lángon 6-8 percig pirítjuk, majd a kockára vágott marhahúst rárakjuk. Ezután a meghámozott és felszeletelt zöldségekett a gomba kivételével belehelyezzük, majd nagyobb lángon néhány percig kevergetve együtt pirítjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, majd a pirospaprikát is rászórjuk, majd ezután a húslevessel felöntjük.
A levesbetétet, vagyis a szárnyas gombócot elkészítjük. Ehhez a húst a tejben áztatott, majd kifacsart zsemlével ledaráljuk. A tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A masszából nedves kézzel 8 gombócot formázunk és a levesbe helyezzük a gombával együtt.
A tejszínt egy kevés forró leveslével simára keverjük, majd amikor a zöldségek roppanósra puhultak, visszaöntjük a többi leveshez. Az Erős Pistával ízesítjük. Tálaláskor két-két gombócot és 1-2 főtt fürjtojást rakunk minden tányérba, így merjük rá a forró levest. Baconnel és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A marhahúst ki lehet hagyni, sokan csak a gombóccal készítik, úgy is nagyon tartalmas, laktató.