Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsa becsinált leves recept

Kacsa becsinált leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg kacsa aprólék
    • 2 ek kacsazsír
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 zellergumó
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 karalábé
    • 3 gomba
    • 1 ek finomliszt
    • 2 ek ételízesítő, házi
    • 1 tk tárkony
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 4 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    Az aprólékot (szív, zúza, szárnytő, farhát) feldarabolom, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.

    A zsírban megdinsztelem az aprólékot, hozzáadom a zöldségeket, a hagymát, a lereszelt vagy áttört fokhagymát, és tovább pirítom. Ha a zöldség kezd puhulni, megszórom finomliszttel, 1-2 percig pirítom, majd felengedem kb. 2 liter vízzel.

    Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt (a bolti ételízesítőből 1 tk), majd puhulásig főzöm.

    Vajgaluskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, majd ha minden megpuhult, kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe.

    Megszórom tárkonnyal, pár perc forralás után tálalom. Aki szereti, 1-2 dl tejszínnel dúsíthatja.

    A kacsa becsinált leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 58 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá