Kacsa becsinált leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg kacsa aprólék
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 karalábé
  • 3 gomba
  • 1 ek finomliszt
  • 2 ek ételízesítő, házi
  • 1 tk tárkony
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek rétesliszt

Elkészítése:

Az aprólékot (szív, zúza, szárnytő, farhát) feldarabolom, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.

A zsírban megdinsztelem az aprólékot, hozzáadom a zöldségeket, a hagymát, a lereszelt vagy áttört fokhagymát, és tovább pirítom. Ha a zöldség kezd puhulni, megszórom finomliszttel, 1-2 percig pirítom, majd felengedem kb. 2 liter vízzel.

Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt (a bolti ételízesítőből 1 tk), majd puhulásig főzöm.

Vajgaluskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, majd ha minden megpuhult, kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe.

Megszórom tárkonnyal, pár perc forralás után tálalom. Aki szereti, 1-2 dl tejszínnel dúsíthatja.