Jókai csicseiborsóleves recept

Hozzávalók:
- fél kg csicseriborsó
- fél kg füstölt oldalas
- só
- pirospaprika
- bors
- babérlevél
- fokhagyma
- erős Pista
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem gyökér
- 2 ek rizsliszt
- kevés kókuszzsír vagy sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap kuktában a megtisztított zöldségekkel és a füstölt hússal, babérlevéllel, borssal, fokhagymával feltesszük főni.
Én ekkor még nem szoktam sózni, mert a füstölt hús is sós! A sípoló jelzéstől számított 1 óra a főzési idő.
Eközben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizslisztet és a pirospaprikát.
Amikor a leves elkészült, a kuktáról levesszük a fedőt és a vízzel csomómentesre kevert hagymás-pirospaprikás rántással besűrítjük a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »