Joghurtos csicseriborsó leves recept

Hozzávalók:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db sárgarépa
- 2 szál halványító zeller (szárzeller)
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl víz
- 1 teáskanál curry
- 250 g csicseriborsó (főtt)
- 500 ml alaplé – zöldség
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
- 150 ml görög joghurt
- 1 csipet chilipehely
Elkészítése:
A sárgarépát és a zellerszárat darabokra vágjuk, majd az olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az aprított fokhagymát is.
Felöntjük 2 dl vízzel és teszünk bele egy kis sót, chilipehelyt és borsot, meg a curryt.
A konzerv csicseriborsó levét leöntjük, és hozzáadjuk a leveshez, majd az alaplével felöntjük.
Petrezselyemmel megszórjuk és lefedve főzzük.
A joghurtot tálaláskor keverjük a leveshez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »