Húsos zöldbableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertésoldalas
- 1 üveg zöldbab konzerv
- 2-3 krumpli
- 10 dkg kolbász
- 2 db marhahúsleves kocka
- 1 kiskanál paprika
- babérlevél
- 2-3 evőkanál savanyúkáposzta
- 3-4 db borókabogyó
- só
- tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
Az oldalast megmossuk, részekre vágjuk, majd feltesszük főni hideg vízbe. Miután felforrt hozzáadjuk a babért, a bogyókat, sót, és puhára főzzük.
Ezalatt a krumplit megpucoljuk,kockázzuk, a kolbászt szint úgy. Ha már puhának érezzük a húst, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászokat, valamint a káposztát. A savanyú káposzta adja meg a pikáns savanykás ízét a levesnek.
Ha már megfőtt a krumpli, és elég puhának érezzük a káposztát is, beletesszük a zöldbabot. Egy pár percig főzzük, majd behabarjuk a paprikás tejföllel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »