Húsos zöldbableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertésoldalas
- 1 üveg zöldbab konzerv
- 2-3 krumpli
- 10 dkg kolbász
- 2 db marhahúsleves kocka
- 1 kiskanál paprika
- babérlevél
- 2-3 evőkanál savanyúkáposzta
- 3-4 db borókabogyó
- só
- tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
Az oldalast megmossuk, részekre vágjuk, majd feltesszük főni hideg vízbe. Miután felforrt hozzáadjuk a babért, a bogyókat, sót, és puhára főzzük.
Ezalatt a krumplit megpucoljuk,kockázzuk, a kolbászt szint úgy. Ha már puhának érezzük a húst, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászokat, valamint a káposztát. A savanyú káposzta adja meg a pikáns savanykás ízét a levesnek.
Ha már megfőtt a krumpli, és elég puhának érezzük a káposztát is, beletesszük a zöldbabot. Egy pár percig főzzük, majd behabarjuk a paprikás tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »