Húsos zöldbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertésoldalas
  • 1 üveg zöldbab konzerv
  • 2-3 krumpli
  • 10 dkg kolbász
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 1 kiskanál paprika
  • babérlevél
  • 2-3 evőkanál savanyúkáposzta
  • 3-4 db borókabogyó
  • tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

 

Az oldalast megmossuk, részekre vágjuk, majd feltesszük főni hideg vízbe. Miután felforrt hozzáadjuk a babért, a bogyókat, sót, és puhára főzzük.

Ezalatt a krumplit megpucoljuk,kockázzuk, a kolbászt szint úgy. Ha már puhának érezzük a húst, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászokat, valamint a káposztát. A savanyú káposzta adja meg a pikáns savanykás ízét a levesnek.

Ha már megfőtt a krumpli, és elég puhának érezzük a káposztát is, beletesszük a zöldbabot. Egy pár percig főzzük, majd behabarjuk a paprikás tejföllel.