Csirkeaprólék leves daragaluskával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 kg csirkeaprólék
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 2 karalábé
- 1 csokor petrezselyem
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- olaj
A daragaluskához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek puha vaj
- 6 ek búzadara
- 2 ek liszt
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Mehet rá a fokhagyma, vigyázva, meg ne égjen. Ha a fokhagyma már illatos, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, rátesszük a megtisztított csirkeaprólékot és felengedjük vízzel. Feltesszük főni.
Közben tetszőlegesen előkészítjük a sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Mikor a csirke félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük a levesünket. Ha szükséges ízesítjük.
A daragaluska alapanyagait elkeverjük és forrásban lévő, sós vízbe teáskanál segítségével azonnal szaggatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.