Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeaprólék leves daragaluskával recept

Csirkeaprólék leves daragaluskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A leveshez:

    • 1 kg csirkeaprólék
    • 3 sárgarépa
    • 3 fehérrépa
    • 2 karalábé
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • őrölt kömény
    • olaj

    A daragaluskához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek puha vaj
    • 6 ek búzadara
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Mehet rá a fokhagyma, vigyázva, meg ne égjen. Ha a fokhagyma már illatos, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, rátesszük a megtisztított csirkeaprólékot és felengedjük vízzel. Feltesszük főni.

    Közben tetszőlegesen előkészítjük a sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Mikor a csirke félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük a levesünket. Ha szükséges ízesítjük.

    A daragaluska alapanyagait elkeverjük és forrásban lévő, sós vízbe teáskanál segítségével azonnal szaggatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá