Csirkeaprólék leves daragaluskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 1 kg csirkeaprólék
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 2 karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • olaj

A daragaluskához:

  • 2 tojás
  • 2 ek puha vaj
  • 6 ek búzadara
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Mehet rá a fokhagyma, vigyázva, meg ne égjen. Ha a fokhagyma már illatos, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, rátesszük a megtisztított csirkeaprólékot és felengedjük vízzel. Feltesszük főni.

Közben tetszőlegesen előkészítjük a sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Mikor a csirke félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük a levesünket. Ha szükséges ízesítjük.

A daragaluska alapanyagait elkeverjük és forrásban lévő, sós vízbe teáskanál segítségével azonnal szaggatjuk.