Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsleves sváb húsos derelyével recept

Húsleves sváb húsos derelyével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    8-10 személyre:

    • 5 dkg zsír
    • 5 dkg vöröshagyma
    • 40 dkg sertéshús
    • 1 csomó zöldpetrezselyem
    • 5 g tört bors
    • 1 db tojásfehérje

    A gyúrt tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 3 tojás

    A leveshez:

    • 1.2 kg tyúk
    • fehérrépa
    • sárgarépa
    • zeller
    • karalábé
    • kevés kellevél
    • 1 hagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 kis darab gyömbér
    • 5 szem bors
    • 2 szem szegfűbors
    • zeller
    • petrezselyem
    • 2-3 gomba

    Elkészítése:

    Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, tört borssal fűszerezzük, és lefedve, mindig csak egy kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.

    Elkészítjük a hozzávalókból a gyúrt tésztát, és vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmot rakunk. A tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk.

    Sós, forró vízben kifőzzük, majd az elkészített levesbe tálaljuk.

    A leveshez a tyúkot feldaraboljuk, vízben feltesszük főni kevés sóval, ha felforr lehabozzuk, majd az összes zöldséget darabolva, és a fűszereket is a húshoz adjuk. Amennyiben szükséges, még sózzuk.

    Lassú tűzön 3 órát főzzük (addig, míg meg nem puhul a tyúk húsa). Ha kész, leszűrjük a levest, a zöldségeket leveses tálba rakjuk a hússal, majd ráöntjük a levest.

    A derelyét külön tesszük a tányérra, és erre merjük rá a levest. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek