Húsleves sváb húsos derelyével

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

8-10 személyre:

  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg sertéshús
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 5 g tört bors
  • 1 db tojásfehérje

A gyúrt tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás

A leveshez:

  • 1.2 kg tyúk
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • zeller
  • karalábé
  • kevés kellevél
  • 1 hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis darab gyömbér
  • 5 szem bors
  • 2 szem szegfűbors
  • zeller
  • petrezselyem
  • 2-3 gomba