Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsleves májgaluskával recept

Húsleves májgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirke far-hát
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehér répa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 kelkáposztalevél
    • 1 vöröshagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • egész bors
    • bazsalikom
    • kakukkfű
    • petrezselyemzöld

    Májgaluskához:

    • 20 dkg sertésmáj
    • 2 zsemle
    • őrölt bors
    • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A far-hátat jól megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habot szedjük le kanállal).

    Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt, hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
    Sózzuk, borsózzuk, majd további fél óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.

    Hagyjuk pár percet ülepedni, és ha túl sok a zsírja, szedjük le kanállal.

    Galuska készítés:

    A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.

    A májat megtisztítjuk, ledaráljuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá zsemlemorzsát. Kanállal a leszűrt levesbe beleszaggatjuk.
    Kb. 10 percet főzzük, és tálalhatjuk a levesünket.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    A húsleves májgaluskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 65 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá