Húsleves májgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirke far-hát
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehér répa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kelkáposztalevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld

Májgaluskához:

  • 20 dkg sertésmáj
  • 2 zsemle
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2 tojás

Elkészítése:

A far-hátat jól megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habot szedjük le kanállal).

Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt, hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további fél óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.

Hagyjuk pár percet ülepedni, és ha túl sok a zsírja, szedjük le kanállal.

Galuska készítés:

A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.

A májat megtisztítjuk, ledaráljuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá zsemlemorzsát. Kanállal a leszűrt levesbe beleszaggatjuk.
Kb. 10 percet főzzük, és tálalhatjuk a levesünket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!