Hozzávalók:
Májgaluskához:
Elkészítése:
A far-hátat jól megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habot szedjük le kanállal).
Fél óra főzés után tegyük bele a megpucolt, hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további fél óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni, és ha túl sok a zsírja, szedjük le kanállal.
A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
A májat megtisztítjuk, ledaráljuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kissé híg lenne, akkor tegyünk hozzá zsemlemorzsát. Kanállal a leszűrt levesbe beleszaggatjuk.
Kb. 10 percet főzzük, és tálalhatjuk a levesünket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!