Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsleves kacsanyakkal recept

Húsleves kacsanyakkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 kacsanyak
    • 1 kacsa far-hát
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 10 szem fekete bors
    • 1 karalábé
    • 1 zellergumó
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 cikk kelkáposzta, vagy 5-6 szem kelbimbó
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kacsahúst megtisztítjuk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, a farhátat ketté vágjuk, és egy nagyobb fazékban, hideg vízben, 2 tk sóval elkezdjük főzni.
    Amikor felforr, leszedjük a habját.

    Beletesszük a szemes borsot, a megtisztított és felaprított zöldségeket, a vöröshagymát és fokhagymát egyben, a paprikát és a paradicsomot felezve, majd másfél órán át, lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük.

    Amikor elkészül, kis pihentetés után egy másik fazékba szűrjük a levest. A vöröshagymát eltávolítjuk belőle, a kacsanyakat és leves zöldségeket külön tálon kínáljuk.

    Tipp:

    Cérnametéltet főztem ki mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá