Húsleves kacsanyakkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 kacsanyak
  • 1 kacsa far-hát
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fekete bors
  • 1 karalábé
  • 1 zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 cikk kelkáposzta, vagy 5-6 szem kelbimbó
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A kacsahúst megtisztítjuk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, a farhátat ketté vágjuk, és egy nagyobb fazékban, hideg vízben, 2 tk sóval elkezdjük főzni.
Amikor felforr, leszedjük a habját.

Beletesszük a szemes borsot, a megtisztított és felaprított zöldségeket, a vöröshagymát és fokhagymát egyben, a paprikát és a paradicsomot felezve, majd másfél órán át, lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük.

Amikor elkészül, kis pihentetés után egy másik fazékba szűrjük a levest. A vöröshagymát eltávolítjuk belőle, a kacsanyakat és leves zöldségeket külön tálon kínáljuk.

Tipp:

Cérnametéltet főztem ki mellé.