Húsgombóc leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2,5 liter kész húsleves
A gombóchoz:
- 20 dkg darát sertéshús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt bors, só ízlés szerint
- 1 kk ház paprikakrém
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 1 kicsi sárgarépa apróra vágva vagy reszelve
- 1 ek étolaj
- 1 zsemle vízben áztatva és kifacsarva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az étolajon a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst és a répát. Kevergetve átsütjük és ízesítjük borssal, paprikakrémmel.
Amikor megsült kihűtjük, majd összedolgozzuk a kifacsart zsemlével és felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.
A levest felforraljuk és a gombócokat beletesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, akkor még 3 percig főzzük és kész is.
Jó étvágyat a finom leveshez!
A levest kacsa nyakból, szívből, májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel, de mindenki a saját ízlése szerint készítheti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.