Húsgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 2,5 liter kész húsleves
A gombóchoz:
- 20 dkg darát sertéshús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt bors, só ízlés szerint
- 1 kk ház paprikakrém
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 1 kicsi sárgarépa apróra vágva vagy reszelve
- 1 ek étolaj
- 1 zsemle vízben áztatva és kifacsarva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az étolajon a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst és a répát. Kevergetve átsütjük és ízesítjük borssal, paprikakrémmel.
Amikor megsült kihűtjük, majd összedolgozzuk a kifacsart zsemlével és felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.
A levest felforraljuk és a gombócokat beletesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, akkor még 3 percig főzzük és kész is.
Jó étvágyat a finom leveshez!
A levest kacsa nyakból, szívből, májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel, de mindenki a saját ízlése szerint készítheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »