Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg cseresznyekrémleves mandulahabbal recept

Hideg cseresznyekrémleves mandulahabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 80 dkg magozott cseresznye
    • 5 dkg barna nádcukor
    • 2 ek méz
    • 2 dl habtejszín
    • 0,5 citrom héja + leve
    • 0,5 rúd fahéj
    • 3-4 szem egész szegfűszeg

    Mandulás habhoz:

    • 2 tojásfehérje
    • 2 csapott ek porcukor
    • 1 kk mandula kivonat
    • 1 kk citromlé
    • 1,5 ek mandulaforgács

    Elkészítése:

    Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral felteszem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Teatojásban hozzáadom a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom sárga héjából késsel csíkokat vágok, ezt is hozzáadom a leveshez. Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzöm.

    Mikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabokat eltávolítom, hozzáadom a mézet és a citromlevet, botmixerrel egyneművé mixelem, visszateszem a tűzre, belekeverem a tejszínt és felforralom vele.

    Miután felforrt, leveszem a tűzről, majd az edényt hideg vízbe állítva lehűtöm.

    A habhoz a tojásfehérjét a mandula kivonattal és a porcukorral kemény habbá verem. Közben egy szélesebb edényben vizet forralok, citromlevet teszek bele, és mikor forr, kanállal galuskákat szaggatok ki a habból, és egy-két perc alatt megfőzöm először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is.

    Szűrőkanállal kiemelem a galuskákat, lecsepegtetem, majd a hideg cseresznyeleves tetejére teszem.

    Tálaláskor száraz serpenyőben világosra pirított mandulaforgáccsal hintem meg.

    Aki tartalmasabb levesre vágyik, a megfőtt cseresznyéből félretehet, és tálaláskor visszateszi a levesbe. A habgaluskákat tejben is kifőzhetjük, de vízben főzve is tökéletes.

    A hideg cseresznyekrémleves mandulahabbal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 62 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek