Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentesleves ahogy még nem etted recept

Hentesleves ahogy még nem etted
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A gombóchoz:

    • 50 dkg sertés darált hús
    • só, bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fűszerpaprika
    • petrezselyemzöld

    a leveshez:

    • 2-3 db sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér,és zöldje
    • 1 db karalábé
    • 1 kisebb zeller
    • 40 dkg burgonya
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 dkg zsír, vagy olaj
    • 1 kis üveg paradicsompüré
    • 1 db tv paprika
    • 1 ek fűszerpaprika
    • só, bors, őrölt kömény
    • kevés gulyáskrém

    Elkészítése:

    A gombóc elkészítése:

    A vöröshagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással, majd félretesszük.

    A leves elkészítése:

    A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd a reszelt fokhagymát.

    Beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.

    Belerakjuk a gulyáskrémet, a paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.

    Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a burgonyát, amit előtte felkockáztunk.

    Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd óvatosan a levesbe tesszük.

    Lassú tűzön készre főzzük.

    Tejföllel kínáljuk és megszórjuk friss petrezselyemmel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá