Hentesleves ahogy még nem etted recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg sertés darált hús
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fűszerpaprika
- petrezselyemzöld
a leveshez:
- 2-3 db sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér,és zöldje
- 1 db karalábé
- 1 kisebb zeller
- 40 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 3 dkg zsír, vagy olaj
- 1 kis üveg paradicsompüré
- 1 db tv paprika
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors, őrölt kömény
- kevés gulyáskrém
Elkészítése:
A gombóc elkészítése:
A vöröshagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással, majd félretesszük.
A leves elkészítése:
A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd a reszelt fokhagymát.
Beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.
Belerakjuk a gulyáskrémet, a paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a burgonyát, amit előtte felkockáztunk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd óvatosan a levesbe tesszük.
Lassú tűzön készre főzzük.
Tejföllel kínáljuk és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.