Hentesleves ahogy még nem etted recept

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg sertés darált hús
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fűszerpaprika
- petrezselyemzöld
a leveshez:
- 2-3 db sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér,és zöldje
- 1 db karalábé
- 1 kisebb zeller
- 40 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 3 dkg zsír, vagy olaj
- 1 kis üveg paradicsompüré
- 1 db tv paprika
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors, őrölt kömény
- kevés gulyáskrém
Elkészítése:
A gombóc elkészítése:
A vöröshagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással, majd félretesszük.
A leves elkészítése:
A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd a reszelt fokhagymát.
Beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.
Belerakjuk a gulyáskrémet, a paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a burgonyát, amit előtte felkockáztunk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd óvatosan a levesbe tesszük.
Lassú tűzön készre főzzük.
Tejföllel kínáljuk és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »