Hentesleves ahogy még nem etted

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb tojás
  • fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld

a leveshez:

  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér,és zöldje
  • 1 db karalábé
  • 1 kisebb zeller
  • 40 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 dkg zsír, vagy olaj
  • 1 kis üveg paradicsompüré
  • 1 db tv paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só, bors, őrölt kömény
  • kevés gulyáskrém

Elkészítése:

A gombóc elkészítése:

A vöröshagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással, majd félretesszük.

A leves elkészítése:

A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd a reszelt fokhagymát.

Beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.

Belerakjuk a gulyáskrémet, a paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.

Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a burgonyát, amit előtte felkockáztunk.

Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd óvatosan a levesbe tesszük.

Lassú tűzön készre főzzük.

Tejföllel kínáljuk és megszórjuk friss petrezselyemmel.