Hozzávalók:
A gombóchoz:
a leveshez:
Elkészítése:
A vöröshagymát lereszeljük, összekeverjük a darált hússal, a fűszerekkel és a tojással, majd félretesszük.
A leveshez a szalonnát felkockázzuk, zsíron megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott hagymát, amit megdinsztelünk, majd a reszelt fokhagymát.
Beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és kevés vízzel, fedő alatt puhára főzzük.
Belerakjuk a gulyáskrémet, a paradicsompürét, a fűszereket, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzhelyre beletesszük a burgonyát, amit előtte felkockáztunk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd óvatosan a levesbe tesszük.
Lassú tűzön készre főzzük.
Tejföllel kínáljuk és megszórjuk friss petrezselyemmel.