Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hargitai tejfölös gombaleves recept

Hargitai tejfölös gombaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg gomba
    • 30 dkg savanyú káposzta
    • 20 dkg kolbász
    • 30 dkg burgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek liszt
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 teáskanál oregánó
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 1,5 l víz

    Elkészítése:

    A szalonnát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk. Rátesszük az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Közben vékonyra felkarikázzuk a kolbászt, rátesszük a hagymára és kicsit átsütjük.

    A savanyú káposztát átmossuk, kicsit felaprítjuk, ezt is hozzáadjuk a szalonnás-kolbászos keverékhez. Annyi vízzel felengedjük, ami bőven ellepi. Felforraljuk, néhány perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk.

    Addig főzzük, amíg minden megpuhul. A tejfölt elkeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá