Hargitai tejfölös gombaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek liszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1,5 l víz

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk. Rátesszük az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Közben vékonyra felkarikázzuk a kolbászt, rátesszük a hagymára és kicsit átsütjük.

A savanyú káposztát átmossuk, kicsit felaprítjuk, ezt is hozzáadjuk a szalonnás-kolbászos keverékhez. Annyi vízzel felengedjük, ami bőven ellepi. Felforraljuk, néhány perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát és az oregánót. Ízlés szerint sózzuk.

Addig főzzük, amíg minden megpuhul. A tejfölt elkeverjük a liszttel és besűrűsítjük vele a levest.