Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis vadas leves recept

Hamis vadas leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db burgonya
    • 4 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 szelet zeller
    • 2 db babérlevél
    • 2 db zsemle
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pár csepp citromlé
    • 1 ek mustár
    • 1 tk fűszerpaprika
    • só,bors,1/2 ek petrezselyem
    • 1/2 mk őrölt kömény

    Elkészítése:
    Az olajon megpároljuk a karikára vágott répákat, Meghintjük fűszerpaprikával majd felöntjük kb: 3 l vízzel.
    Beletesszük a felkockázott burgonyát,babérlevelet hagymát és a zellert.

    Meghintjük borssal, sóval és egy pici őrölt köménnyel.
    Felkockázzuk a zsemlét, kissé megpirítjuk, majd leöntjük tejjel. Kihűtjük és rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet hogy jól összeálljon a massza.

    Apró gombócokat formázunk belőle és beletesszük a levesbe. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá