Hamis vadas leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szelet zeller
  • 2 db babérlevél
  • 2 db zsemle
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek mustár
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só,bors,1/2 ek petrezselyem
  • 1/2 mk őrölt kömény

Elkészítése:
Az olajon megpároljuk a karikára vágott répákat, Meghintjük fűszerpaprikával majd felöntjük kb: 3 l vízzel.
Beletesszük a felkockázott burgonyát,babérlevelet hagymát és a zellert.

Meghintjük borssal, sóval és egy pici őrölt köménnyel.
Felkockázzuk a zsemlét, kissé megpirítjuk, majd leöntjük tejjel. Kihűtjük és rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet hogy jól összeálljon a massza.

Apró gombócokat formázunk belőle és beletesszük a levesbe. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük.