Görcs leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leveshez:
- 10 dkg kelkáposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 5 dkg zöldbab vagy borsó
- pár karfiol rózsa
- 1 ek (kacsa)zsír
- késhegynyi pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
Görcshöz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból és kb 10 dkg lisztből gyúrt tészta
Töltelék a görcsbe:
- 25 dkg darált hús, pörköltszerűen lesütve és ízesítve (esetleg maradék pörkölt)
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Zöldségleves alapot főzünk, amibe kerülhet kevés zöldbab, kelkáposzta vagy zöldborsó, hagyma a többi zöldség, amit szeretnénk.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és kevés pirospaprikával színezzük.
A leves betétje a görcs tészta. 1 tojásból, lisztből lágyabb levestésztát gyúrunk és pici sóval ízesítjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Kb 4 ujjnyi széles, másfél arasznyi hosszú csíkokat vágunk a tésztából.
A csíkok közepébe kerül a töltelék. Feltekerjük, a széleit tojással megkenjük, hogy összeragadjon és laza görcsöt (csomót) kötünk belőle.
Ha zöldségek megpuhultak, akkor belekerülhet a görcs is a levesbe és az egészet készre főzzük.
Töltelék: nagyanyáink egyszerűen paprikás, hagymás zsírral töltötték. Ha laktatósabbra akarták, akkor tojást is sütöttek bele.
Nagyon finom lepirított, fűszeres darált hússal (maradék pörkölt) amit egy nyers tojás belekeverésével megkötünk.
Nálam hússal készül. Akár májjal is tölthetjük, de akkor tegyünk bele majoránnát, petrezselyemzöldet apróra vágva, és 1 ek zsemlemorzsát. A tojás ebbe is kell!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »