Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymástáska-leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A leveshez:

    • 2 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 húsleveskocka
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    A tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi liszt, amennyit felvesz
    • 1 evőkanál vaj
    • 1 csomó újhagyma
    • késhegynyi pirospaprika

    A tálaláshoz:

    • 1 dl tejföl

    Elkészítés:
    A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, egy liter vízzel felengedjük, a leveskockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk. Néhány percig forraljuk, majd belefőzzük a tésztát: a tojásból egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, gyúrt tésztát készítünk, és hajszálvékonyra nyújtjuk. A vajban, fedő alatt megpároljuk a zöldjével együtt összevagdalt újhagymát, és ha szép sárga már, meghintjük a pirospaprikával meg egy csipet sóval. Ebből a hagymatöltelékből a kinyújtott tészta egyik felére (bizonyos közökben, mintha barátfülét készítenénk) halmokat rakunk, a tészta másik felét ráhajtjuk, és derelyemetszővel kis kockákra vágjuk úgy, hogy mindegyik tészta közepén hagymatöltelék legyen. A levest a tésztával együtt, megtejfölözve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá