Hagymástáska-leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A tésztához:

  • 1 tojás
  • annyi liszt, amennyit felvesz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomó újhagyma
  • késhegynyi pirospaprika

A tálaláshoz:

  • 1 dl tejföl

Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, egy liter vízzel felengedjük, a leveskockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk. Néhány percig forraljuk, majd belefőzzük a tésztát: a tojásból egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, gyúrt tésztát készítünk, és hajszálvékonyra nyújtjuk. A vajban, fedő alatt megpároljuk a zöldjével együtt összevagdalt újhagymát, és ha szép sárga már, meghintjük a pirospaprikával meg egy csipet sóval. Ebből a hagymatöltelékből a kinyújtott tészta egyik felére (bizonyos közökben, mintha barátfülét készítenénk) halmokat rakunk, a tészta másik felét ráhajtjuk, és derelyemetszővel kis kockákra vágjuk úgy, hogy mindegyik tészta közepén hagymatöltelék legyen. A levest a tésztával együtt, megtejfölözve tálaljuk.