Hozzávalók:
A leveshez:
A tésztához:
A tálaláshoz:
Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, egy liter vízzel felengedjük, a leveskockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk. Néhány percig forraljuk, majd belefőzzük a tésztát: a tojásból egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, gyúrt tésztát készítünk, és hajszálvékonyra nyújtjuk. A vajban, fedő alatt megpároljuk a zöldjével együtt összevagdalt újhagymát, és ha szép sárga már, meghintjük a pirospaprikával meg egy csipet sóval. Ebből a hagymatöltelékből a kinyújtott tészta egyik felére (bizonyos közökben, mintha barátfülét készítenénk) halmokat rakunk, a tészta másik felét ráhajtjuk, és derelyemetszővel kis kockákra vágjuk úgy, hogy mindegyik tészta közepén hagymatöltelék legyen. A levest a tésztával együtt, megtejfölözve tálaljuk.