Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaleves sonkás raviolival recept

Gombaleves sonkás raviolival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Raviolihoz:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 5 dkg sonka
    • 1 kk mustár
    • 1 ek majonéz

    Leveshez:

    • 20 dkg gomba
    • 3 kisebb szál sárgarépa
    • 3 közepes krumpli
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 liter víz
    • 1 kk só
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 ek liszt
    • 4 ek olaj

    Elkészítése

    Először a levesbetéthez a sonkát késes aprítóban a mustárral és a majonézzel durvára aprítjuk, ha szükséges, akkor még majonézzel lazítjuk.

    A tojást egy tálban a liszttel és a sóval nem túl kemény tésztává gyúrjuk. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk.

    Kisebb halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A halmok körül a tésztát kicsit lenyomkodjuk, majd egy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A széleket egy villával még lenyomkodjuk. Letakarva félre tesszük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára, a répát karikára, a gombát vékony szeletekre vágjuk.

    A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a répát, krumplit, gombát. Megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával és felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel és óvatosan belerakjuk a raviolikat. Addig főzzük, míg a töltött tészta és a zöldségek is megpuhulnak. Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Egy kevés maradék sonkát akartam eltüntetni, ezért ezt a különleges zöldséges levest találtam ki. Szeretek a házi tésztával foglalatoskodni, valóban egész más az íze, mint a bolti társának. A gombaleves magában tényleg egyszerű, a sonkás ravioli nagyon különleges, mondhatni pikáns ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni úgy, hogy a levesbe kanalazunk egy kevés tejfölt is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá