Gombaleves sonkás raviolival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Raviolihoz:

  • 1 nagyobb tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg sonka
  • 1 kk mustár
  • 1 ek majonéz

Leveshez:

  • 20 dkg gomba
  • 3 kisebb szál sárgarépa
  • 3 közepes krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 liter víz
  • 1 kk só
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek liszt
  • 4 ek olaj

Elkészítése

Először a levesbetéthez a sonkát késes aprítóban a mustárral és a majonézzel durvára aprítjuk, ha szükséges, akkor még majonézzel lazítjuk.

A tojást egy tálban a liszttel és a sóval nem túl kemény tésztává gyúrjuk. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk.

Kisebb halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A halmok körül a tésztát kicsit lenyomkodjuk, majd egy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A széleket egy villával még lenyomkodjuk. Letakarva félre tesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára, a répát karikára, a gombát vékony szeletekre vágjuk.

A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a répát, krumplit, gombát. Megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával és felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel és óvatosan belerakjuk a raviolikat. Addig főzzük, míg a töltött tészta és a zöldségek is megpuhulnak. Melegen kínáljuk.

Tipp:

Egy kevés maradék sonkát akartam eltüntetni, ezért ezt a különleges zöldséges levest találtam ki. Szeretek a házi tésztával foglalatoskodni, valóban egész más az íze, mint a bolti társának. A gombaleves magában tényleg egyszerű, a sonkás ravioli nagyon különleges, mondhatni pikáns ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni úgy, hogy a levesbe kanalazunk egy kevés tejfölt is.