Hozzávalók:
Raviolihoz:
Leveshez:
Elkészítése
Először a levesbetéthez a sonkát késes aprítóban a mustárral és a majonézzel durvára aprítjuk, ha szükséges, akkor még majonézzel lazítjuk.
A tojást egy tálban a liszttel és a sóval nem túl kemény tésztává gyúrjuk. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk.
Kisebb halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A halmok körül a tésztát kicsit lenyomkodjuk, majd egy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A széleket egy villával még lenyomkodjuk. Letakarva félre tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára, a répát karikára, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a répát, krumplit, gombát. Megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával és felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel és óvatosan belerakjuk a raviolikat. Addig főzzük, míg a töltött tészta és a zöldségek is megpuhulnak. Melegen kínáljuk.
Egy kevés maradék sonkát akartam eltüntetni, ezért ezt a különleges zöldséges levest találtam ki. Szeretek a házi tésztával foglalatoskodni, valóban egész más az íze, mint a bolti társának. A gombaleves magában tényleg egyszerű, a sonkás ravioli nagyon különleges, mondhatni pikáns ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni úgy, hogy a levesbe kanalazunk egy kevés tejfölt is.