Gombakrémleves főtt marhanyelvvel recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 12 dkg főtt marhanyelv
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl tejszín
- 1/2 liter húsleves vagy 1 leveskocka
- 3 dl tejszín
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. Vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk.
Ha zsírjára sült, liszttel meghintjük, kissé továbbpirítjuk vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is készülhet).
Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel dúsítjuk.
A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk és tálaláskor a levesbe helyezzük. A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.
Tipp:
Egyszerű gombaleves, finom levesbetéttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »