Gombakrémleves főtt marhanyelvvel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 12 dkg főtt marhanyelv
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl tejszín
- 1/2 liter húsleves vagy 1 leveskocka
- 3 dl tejszín
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. Vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk.
Ha zsírjára sült, liszttel meghintjük, kissé továbbpirítjuk vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is készülhet).
Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel dúsítjuk.
A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk és tálaláskor a levesbe helyezzük. A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.
Tipp:
Egyszerű gombaleves, finom levesbetéttel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.