Gombakrémleves főtt marhanyelvvel recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 12 dkg főtt marhanyelv
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl tejszín
- 1/2 liter húsleves vagy 1 leveskocka
- 3 dl tejszín
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. Vajon félig megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és erős tűzön, gyakori keverés mellett lepirítjuk.
Ha zsírjára sült, liszttel meghintjük, kissé továbbpirítjuk vele, majd húslevessel felengedjük (leveskockából is készülhet).
Puhára pároljuk, forrón átpasszírozzuk, majd a tejszínnel simára keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel dúsítjuk.
A főtt, füstölt marhanyelvet csíkokra vágjuk és tálaláskor a levesbe helyezzük. A marhanyelvet akár házi sonkával is helyettesíthetjük.
Tipp:
Egyszerű gombaleves, finom levesbetéttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »