Gombakrémleves recept

Hozzávalók:
- fél kg gomba
- kis fej vöröshagyma
- 3 szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál bazsalikom
- 2 zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olaj
- két húsleves kocka
- ha van répa tehetünk bele azt is
Elkészítése:
A zsemlét kockára vágjuk,tepsibe tesszük és rákockázzuk a fokhagymát és megpirítjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát,rátesszük a megtisztított és feldarabolt gombát,zsírjára pirítjuk. Felengedjük 2 liter vízzel,beletesszük a leves kockákat és az apró kockára vágott burgonyát. Ha megfőtt összeturmixoljuk krémesre. Visszatesszük a tűzhelyre,beleöntjük a főzőtejszínt a bazslikomot/ez csak morzsolt legyen ne őrölt/és egyet forralunk rajta. A zsemle kockákkal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »