Gombakrémleves recept

Hozzávalók:
- fél kg gomba
- kis fej vöröshagyma
- 3 szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál bazsalikom
- 2 zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olaj
- két húsleves kocka
- ha van répa tehetünk bele azt is
Elkészítése:
A zsemlét kockára vágjuk,tepsibe tesszük és rákockázzuk a fokhagymát és megpirítjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát,rátesszük a megtisztított és feldarabolt gombát,zsírjára pirítjuk. Felengedjük 2 liter vízzel,beletesszük a leves kockákat és az apró kockára vágott burgonyát. Ha megfőtt összeturmixoljuk krémesre. Visszatesszük a tűzhelyre,beleöntjük a főzőtejszínt a bazslikomot/ez csak morzsolt legyen ne őrölt/és egyet forralunk rajta. A zsemle kockákkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »