Gombakrémleves recept

Hozzávalók:
- fél kg gomba
- kis fej vöröshagyma
- 3 szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál bazsalikom
- 2 zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olaj
- két húsleves kocka
- ha van répa tehetünk bele azt is
Elkészítése:
A zsemlét kockára vágjuk,tepsibe tesszük és rákockázzuk a fokhagymát és megpirítjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát,rátesszük a megtisztított és feldarabolt gombát,zsírjára pirítjuk. Felengedjük 2 liter vízzel,beletesszük a leves kockákat és az apró kockára vágott burgonyát. Ha megfőtt összeturmixoljuk krémesre. Visszatesszük a tűzhelyre,beleöntjük a főzőtejszínt a bazslikomot/ez csak morzsolt legyen ne őrölt/és egyet forralunk rajta. A zsemle kockákkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »