Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 20 dkg gesztenyemassza
- 2 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 2-3 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 ek rum
Aszalt áfonyához:
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 dl rozé vagy vörösbor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek barna cukor
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk (akár előző nap megfőzhetjük).
A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot, és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát. Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre.
A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsünk utána.
Tipp:
Én a leves mellé leveles tésztából kiszúrt, majd ropogósra sütött kis fenyőket sütöttem, mely nagyon jól illik a krémleveshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »