Gesztenyekrémleves aszalt áfonyával recept
Hozzávalók:
Leveshez:
- 20 dkg gesztenyemassza
- 2 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 2-3 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 ek rum
Aszalt áfonyához:
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 dl rozé vagy vörösbor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek barna cukor
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk (akár előző nap megfőzhetjük).
A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot, és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát. Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre.
A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsünk utána.
Tipp:
Én a leves mellé leveles tésztából kiszúrt, majd ropogósra sütött kis fenyőket sütöttem, mely nagyon jól illik a krémleveshez.