Gazpacho leves recept

Hozzávalók:
- 5 közepes paradicsom
- 1 fej fehér főzőhagyma
- 1 nagyobb kígyó uborka
- 1 kisebb sárga kaliforniai paprika
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika
- 1 zsemle vagy 1 szelet kenyér
- 1 evőkanál almaecet
- csipet cayenne bors (opcionális)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Egy edényben forraljunk vizet és amikor már lobog, fél percre tegyük bele a paradicsomokat. Ezután hideg folyóvíz alatt öblítsük le, majd szedjük le a héját.
A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A kenyérszeletet vagy zsemlét áztassuk be egy kevés vízbe. A tálaláshoz tegyünk félre egy keveset a feldarabolt zöldségekből.
Tegyük a maradék zöldségeket a turmixgépbe, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret vagy zsemlét és az áztattató léből egy keveset, ha túl sűrű lenne. Ismét turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, ízesítsük sóval, borssal és az almaecettel.
Tipp:
Ízlés szerint hagyhatjuk a levesünket kicsit darabosan, de át is szűrhetjük. Tálalás előtt pár óráig hagyjuk a hűtőben piheni, hogy összeérjenek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »