Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazdag tarhonyaleves recept

Gazdag tarhonyaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes vöröshagyma
    • 20 dkg tarhonya
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 1 kk kakukkfű
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 l zöldség alaplé
    • 2 közepes db sárgarépa
    • 50 dkg burgonya
    • 1 doboz gombakonzerv
    • 20 dkg kolbász
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt

    Elkészítése:

    Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával.

    Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd.

    Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát.

    Negyed óra elteltével beletesszük a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.

    A kolbászkarikákat olajon megpirítjuk és rátesszük a gombaszeleteket.

    Amikor a leveszöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

    Tejfölt kikeverjük a liszttel és egy merőkanálnyi leveslével, majd besűrűsítjük vele az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá