Gazdag tarhonyaleves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma
- 20 dkg tarhonya
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 kk kakukkfű
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l zöldség alaplé
- 2 közepes db sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- 1 doboz gombakonzerv
- 20 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd.
Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát.
Negyed óra elteltével beletesszük a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
A kolbászkarikákat olajon megpirítjuk és rátesszük a gombaszeleteket.
Amikor a leveszöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
Tejfölt kikeverjük a liszttel és egy merőkanálnyi leveslével, majd besűrűsítjük vele az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









