Gazdag tarhonyaleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma
- 20 dkg tarhonya
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 kk kakukkfű
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 l zöldség alaplé
- 2 közepes db sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- 1 doboz gombakonzerv
- 20 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd.
Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát.
Negyed óra elteltével beletesszük a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
A kolbászkarikákat olajon megpirítjuk és rátesszük a gombaszeleteket.
Amikor a leveszöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
Tejfölt kikeverjük a liszttel és egy merőkanálnyi leveslével, majd besűrűsítjük vele az ételt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.