Gazdag tarhonyaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 20 dkg tarhonya
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 kk kakukkfű
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l zöldség alaplé
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 20 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával.

Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd.

Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát.

Negyed óra elteltével beletesszük a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.

A kolbászkarikákat olajon megpirítjuk és rátesszük a gombaszeleteket.

Amikor a leveszöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

Tejfölt kikeverjük a liszttel és egy merőkanálnyi leveslével, majd besűrűsítjük vele az ételt.