Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Garnélaleves pirítva recept

Garnélaleves pirítva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg főtt garnéla
    • 1 sárgarépa
    • 1 zellerszár
    • 1 vékony szál póréhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 chilipaprika
    • 5 dkg vaj
    • 4 dl fehérbor
    • 1 csipet sáfrány
    • 3 dl zöldség alaplé
    • 2,5 dl tejszín

    Elkészítése:

    A garnélákat megtisztítjuk, fejüket letörjük, a páncéljukat lepattintjuk. A garnélafarkat félretesszük.

    A répát, a zellert, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A chilit kimagozzuk, összevágjuk.

    A vajat felhevítjük, rádobjuk a páncélokat, a fejeket, a fokhagymát, a pórét, répát, a zellert, és jól lepirítjuk. Felöntjük a bor felével, és ismét lepirítjuk. Ráöntjük a maradék bort, belekeverjük a chilit, a sáfrányt, és újra lepirítjuk. Ha ismét jól megpirult, felöntjük a zöldségalaplével ,és 15-20 percig főzzük.

    Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és a levet botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, sóval, borssal ízesítjük, és újra felforraljuk.

    Belekeverjük az előzőleg fokhagymás olajon átpirított garnélákat, és 2-3 percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá