Garnélaleves pirítva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Garnélaleves pirítva

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt garnéla
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 1 vékony szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl fehérbor
  • 1 csipet sáfrány
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítése:

A garnélákat megtisztítjuk, fejüket letörjük, a páncéljukat lepattintjuk. A garnélafarkat félretesszük.

A répát, a zellert, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A chilit kimagozzuk, összevágjuk.

A vajat felhevítjük, rádobjuk a páncélokat, a fejeket, a fokhagymát, a pórét, répát, a zellert, és jól lepirítjuk. Felöntjük a bor felével, és ismét lepirítjuk. Ráöntjük a maradék bort, belekeverjük a chilit, a sáfrányt, és újra lepirítjuk. Ha ismét jól megpirult, felöntjük a zöldségalaplével ,és 15-20 percig főzzük.

Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és a levet botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, sóval, borssal ízesítjük, és újra felforraljuk.

Belekeverjük az előzőleg fokhagymás olajon átpirított garnélákat, és 2-3 percig főzzük.