Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves gazdagon recept

Frankfurti leves gazdagon
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta
    • 40 dkg kelbimbó, nekem most fagyasztott
    • 40 dkg zöldbab, nekem most fagyasztott
    • 50 dkg burgonya
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 db csirkemell filé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 1 ek majoránna
    • 50 dkg virsli
    • 5 dl tejföl
    • 1 ek keményítő
    • olaj

    Elkészítése:

    A felkockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, majd az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem rajta.

    Ezután megszórom pirospaprikával, majoránnával, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkehúst és fehéredésig pirítom.

    Hozzáadom a felaprított kelkáposztát, kelbimbót, zöldbabot, krumplit, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.

    A tejfölt és a keményítőt, egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.

    A virslit felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.

    Felforralom, és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá