Frankfurti leves gazdagon

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Frankfurti leves gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 40 dkg kelbimbó, nekem most fagyasztott
  • 40 dkg zöldbab, nekem most fagyasztott
  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 ek majoránna
  • 50 dkg virsli
  • 5 dl tejföl
  • 1 ek keményítő
  • olaj

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, majd az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem rajta.

Ezután megszórom pirospaprikával, majoránnával, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkehúst és fehéredésig pirítom.

Hozzáadom a felaprított kelkáposztát, kelbimbót, zöldbabot, krumplit, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.

A tejfölt és a keményítőt, egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.

A virslit felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.

Felforralom, és tálalom.